Optimist Club Nederland

Wedstrijdzeiler

Mee doen aan wedstrijden bij jou in de buurt

Als je lid wordt van een vereniging, brengt de trainer jou de eerste beginselen van het wedstrijdzeilen bij.

  • Hoe verloopt bijvoorbeeld de start van een race?
  • Hoe werken de voorrangsregels?
  • En wat moet je doen bij de boeien?
  • Wat moet je doen om zo snel mogelijk in het kruisrak naar de bovenboei te varen?

Als je dit allemaal een beetje onder de knie hebt, kun je meedoen aan clubwedstrijden. Eerst bij jouw eigen vereniging en langzamerhand ook bij de andere verenigingen. Als je het spelletje begint door te krijgen en er vooral plezier in hebt, kun je de volgende stap zetten en je inschrijven voor de Combi Wedstrijden.

De Combiwedstrijden

Je kan al zeilen en wil je ook wel eens aan een wedstrijd deel deelnemen? Hoe gaat dit nu in zijn werk? In acht regio's in Nederland worden de  combiwedstrijden georganiseerd. Dit is een regionale competitie. Voor deze wedstrijden moet je, je vooraf inschrijven. Kijk op de wedstrijdkalender naar de wedstrijden in jouw omgeving en schrijf je in.

En... kijk je ouders lief aan, leg je Optimist op het dak van de auto en voor je het weet, zeil je je eerste echte zeilwedstrijd.

Optimist op het dak

Je hoeft dus nog geen ervaren topper te zijn om hier aan mee te doen. En je hoeft ook geen gemeten, supersnelle boot te hebben, als het maar een Optimist is!

Je meldt je aan via de website van de Combi die jouw voorkeur heeft. Er zijn er acht regio’s verdeeld over heel Nederland, dus er is er altijd een bij jou in de buurt. Hieronder staan de verschillende regio's vermeldt met e-mailadressen en contact personen. Mocht je vragen hebben, kunnen de contactpersonen uit jouw regio je verder helpen.