Optimist Club Nederland

De Combi's -Wedstrijdzeilen in jouw regio

De Delta Lloyd Combi wedstrijden

In acht regio's in Nederland worden de Delta Lloyd Combi-wedstrijden georganiseerd. Deze combi-wedstrijden worden in meerdere weekenden georganiseerd. Ieder weekend op een andere plaats in de regio, in ieder geval drie wedstrijden per dag. Je hoeft zeker nog geen ervaren topper te zijn om hier aan mee te doen!

Je eerste wedstrijden zeil je in de Combi C. Vind je het leuk dan kun je volgend seizoen doorstromen naar Combi B en daarna naar Combi A. In de C word je geholpen met alles waarbij je hulp nodig hebt. Zowel voor, tijdens en na de wedstrijd krijg je uitleg en ondersteuning. Je leert hierdoor goed en snel waardoor het nog veel leuker wordt!

Als je doorgaat naar Combi B wordt het serieuzer, je bent dan namelijk al een behoorlijkgoede zeil(st)er. Je krijgt minder aanwijzingen vooraf en op het water. Voor- en nabesprekingen worden wel gegeven.

Vanaf groep B zijn er een paar nieuwe regels :

  1. Je boot moet gemeten en geregistreerd zijn; d.w.z. 'een echte wedstrijdoptimist'.
  2. Je moet een startlicentie hebben van het Watersportverbond.

Wedstrijdzeilen in jouw Combi  

De Combi wedstrijden worden georganiseerd door een aantal verenigingen in de regio. Zij stellen met elkaar een aantal regionale wedstrijden vast, waaraan iedere enthousiaste Optimistzeiler kan deelnemen. De wedstrijden zijn voor iedere zeiler bevaarbaar, omdat de groep wordt opgesplitst in een A-, B- en C-groep. Iedere Optimistzeiler begint in de C-groep; het is dus altijd mogelijk om mee te doen, ook al kun je maar een heel klein beetje zeilen. Hier worden de zeilers meestal op een aparte baan geholpen om de wedstrijd uit te zeilen. De bedoeling hiervan is vooral dat het iedere keer weer een beetje beter gaat, waarbij het plezier voorop staat. Maar ook de prestatie wordt beloond. Zo is er voor alle deelnemers een aandenken en zijn er veel prijzen te winnen. 

Combi Haarlem 2012 148Combi Haarlem 2012 060Combi Haarlem 2012 393

Eindig je minimaal bij de eerste vijf (afhankelijk van het aantal inschrijvingen) van de A, B of C groep van het Combi totaalklassement in jouw regio, dan mag je meedoen aan de Delta Lloyd Landelijke Combi Finale in Hoorn!

Belangrijk om te weten

  • De exacte data van de Combi's en de Finale staan vermeld op de Delta Lloyd wedstrijdkalender
  • De Delta Lloyd Combi competitie vindt plaats in acht regio's.

Welke Regio's zijn er?

 

combi rotterdam

Combi Rotterdam

E-mail: secretariaat@combi-rotterdam.nl

 

combi amsterdam

Combi Amsterdam

E-mail: tjerk@dotnetdesign.nl

 

jwz 

Combi Noord

E-mail: info@jeugdwedstrijdzeilen.nl

 

combi zuid 

Combi Zuid

E-mail: voorzitter.combizuid@gmail.com

 

combi zuiderzee2 

Combi Zuiderzee

E-mail: 1044sakura@gmail.com

 

Combi Giesbeek

Combi Oost

E-mail: post@wsvgiesbeek.nl

 

combi randmeren

Combi Radmeren

E-mail: rinus.bos@gmail.com

 

nieuwe logo delta combi 

Delta Combi

E-mail: info@deltacombi.nl