Optimist Club Nederland

Over de OCN

De Optimist Club Nederland is een vereniging van Optimistzeilers, ouders en enthousiaste vrijwilligers en werd in 1974 opgericht. Haar doel is om de sport te promoten, het niveau van de Nederlandse Optimistjeugd te verhogen, de 400 leden samen te brengen, de kern -en jeugdploeg te selecteren en te begeleiden en om evenementen of trainingen te organiseren.

OCN zet zich actief in om kinderen zoals jij op hun eigen niveau te laten wedstrijdzeilen. Zo worden de regionale Combiwedstrijden en de landelijke selectie-evenementen onder haar toezicht georganiseerd. Maar OCN doet nog meer voor jullie. Voor de toppers zijn er nationale en internationale trainingen. Als je daar nog niet bij hoort, kan je bijvoorbeeld op zeilkamp of naar een in de buurt georganiseerde Clinic. Er worden namelijk binnen de regio’s eveneens zeilkampen, trainingsweken en Clinics  georganiseerd, informeer hiervoor bij de vereniging in jouw buurt, check de pagina beginnende zeiler voor een overzicht.

Zodra je in de OCN-kernploeg terechtkomt, word je begeleid door de trainers en coaches.
Afhankelijk van jouw prestaties, neem je deel aan het Europees of Wereldkampioenschap.
Als je de Optimist live in actie wilt zien, kom dan eens kijken bij één van de vele zeilevenementen in het land, zoals de combiraces of de jaarlijkse Dutch Youth Regatta in Workum (Friesland), zie de kalender elders op de site voor een overzicht van activiteiten.
Voor meer informatie of vragen kun je altijd terecht bij ons secretariaat, zie contact.