Optimist Club Nederland

SportVid partner OCN

De OCN heeft kennis- en videoplatform SportVid, als nieuwe partner aan zich verbonden! De OCN maakte de afgelopen jaren al gebruik van de techniek van SportVid, waarmee trainers video’s kunnen delen met de zeilers. In deze uitgebreidere samenwerking zal SportVid een bijdrage gaan leveren in de structuur van de trainingen en opleiding en begeleiding van de trainers en coaches van de OCN.

SportVid oprichters Roelof Bouwmeester en Sietse-Jan Sietzema zijn hun hele leven al betrokken in het zeilen. Na hun eigen actieve carrière in de Laser, hebben ze zich als trainer, ondernemer en coach, bezig gehouden met het beter maken van anderen. Hieruit is SportVid ontstaan. Video is een krachtig middel, wat bewezen het leerproces versterkt en versneld. Met SportVid kunnen trainers video’s van de training met zeilers delen, commentaar geven en Sporters een bericht sturen wanneer ze naar een bepaalde video of vaardigheid moeten kijken. 

In de nieuwe samenwerking richt de begeleiding zich naast de zeilers, vooral op de trainers en coaches. SportVid zal de trainers en coaches gaan ondersteunen in het voorbereiden van hun trainingen en wedstrijdbegeleiding. Hiervoor zullen Sietse of Roelof een aantal momenten aanwezig zijn op trainingen, helpen met voorbereiding van trainingen, en evalueren deze achteraf.  Specifiek voor trainers zijn er video’s over het aanleren van vaardigheden beschikbaar in hun eigen SportVid omgeving. 

Op korte termijn zullen kennis en vaardigheden van zeilers en trainers verhogen. Op lange termijn draagt de OCN middels SportVid zorg voor het behoud en overdragen van kennis.

De video’s, lesvoorbereidingen en ervaringen van nu, gaan zorgen voor nog betere trainingen volgend jaar!

fullsizeoutput ab0